flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

"В Україні утворилася нова європейська комунікація, це понад 700 людей, які роблять роботу нашого суду відкритою і прозорою", - Оксана Лисенко

01 листопада 2018, 16:47

"В Україні утворилася нова європейська комунікація, це понад 700 людей, які роблять роботу нашого суду відкритою і прозорою. Ми живемо в час, коли зростають інформаційні технології,  потужна інформаційна хвиля  новин і різних повідомлень, але суд говорить про себе сам. В останні три роки відбулися колосальні зміни в сфері комунікації", - повідомила начальник управління інформації та забезпечення комунікаційної діяльності секретаріату Вищої ради правосуддя Оксана Лисенко під час І загальнонаціонального форуму  прес-секретарів.

На цій зустрічі обговорювали шляхи ефективної та сучасної комунікації судової гілки влади із громадськістю та ЗМІ, а також міжнародний досвід  у цьому питанні. 

 "Основою демократичного суспільства  є неупереджена і чесна судова система. Вона є ефективною, коли є довіра і впевненість громадян у її професійній і неупередженій роботі. Соціологічні опитування показують, ще є певне негативне сприйняття судової гілки влади, ця проблематика актуальна не лише для України, коли її сприймають як закриту систему або прив'язану до політичних процесів, депресивний перелік довгий, як покращити роботу? Відкритість суду є ключовою у відновленні довіри до суду  громадян. Об'єктивне висвітлення в ЗМІ",- заявила Мері Моро, голова Вищого суду провінції Альберта, Канада.

Водночас Уляна Пашина, юридична радниця Програми USAID "Нове правосуддя" підкреслила, що нині використовуються багатоаспектні канали комунікації. Безумовно, одним із переконливих джерел отримання інформації людьми  є самі судові рішення, контент веб-сайтів та соціальних мереж, якщо зі сторінок веб- сайтів судова влада звертається до людей, то соціальні мережі говорять з людьми. Ефективна комунікаційна політика судової влади з громадськістю є нагальною в інтересах підтримання авторитету правосуддя і зростання довіри до суду".

Організатори форуму наголосили, що планують зробити такий формат комунікації традиційним, адже це ефективний майданчик для обміну досвідом та професійного розвитку колег з різних судів нашої держави. А також оголосили про намір створення Асоціації прес-секретарів України задля професійної підтримки колег.

Цей захід було організовано Вищою радою правосуддя за спільної підтримки Програми Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Нове правосуддя» та Українсько-канадського проекту Підтримки судової реформи.