flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суддя Господарського суду Сумської області Юлія Джепа проходить онлайн-тренінг щодо правової охорони інтелектуальної власності

10 липня 2020, 14:07

Суддя Господарського суду Сумської області Юлія Джепа проходить онлайн-тренінг для українських суддів щодо правової охорони інтелектуальної власності в ЄС та інших провідних юрисдикціях. Це навчання організоване Проєктом Університету Queen Mary у Лондоні, UKAID та Посольством Великої Британії в Україні, на підтримку створення в Україні Вищого суду з питань інтелектуальної власності.

На тренінгу залучені відомі фахівці у сфері інтелектуальної власності з усього світу, такі як, Пан Дімітер Тантчев, ВОІВ; заступник Голови відділу креативних індустрій (Швейцарія), Д-р Ф.Макін, старший лектор у Школі східних і африканських досліджень Лондонського університету, адвокат в апеляційному суді Єгипту; Д-р Ноам Шемтов, Центр вивчення комерційного права Університету Квін Мері у місті Лондон, Велика Британія; Емануела Германо Кортезе, Голова Спеціалізованої палати з інтелектуальної власності, Апеляційний суд міста Турін, Італія.

Протягом трьох тижнів фахівці у цій сфері діляться своїм досвідом щодо їхньої стратегії розвитку інтелектуальної власності, вплив цієї сфери на зростання економічних показників в цілому у державі, правові засади авторського права в ЄС та міжнародне регулювання.

За словами Юлії Джепи відбувається дуже унікальне та змістовне спілкування найкращих світових традицій у сфері інтелектуальної власності й запозичення успішного міжнародного досвіду.

"На сьогодні в Україні продовжують існувати проблеми щодо законодавчого захисту ІП, щодо механізмів реєстрації торговельних марок, а також щодо транзиту контрафактної та піратської продукції на ринки Євросоюзу, про що, зокрема, зазначено у річній доповіді Єврокомісії (січень 2020 року) щодо захисту та забезпечення прав інтелектуальної власності, яка оприлюднена на сайті Єврокомісії.

Діалог в сфері захисту прав інтелектуальної власності передбачений Угодою про асоціацію, яка є частиною співпраці між Україною і ЄС. На виконання взятих на себе Україною зобов’язань актуальним залишається питання створення спеціалізованого IP-суду та формування відповідного компетентного суддівського корпусу. Саме тому надзвичайно корисним вважаю сприйняття українськими правниками світової практики та успішного досвіду іноземних фахівців у сфері захисту інтелектуальної власності, й дякую організаторам та всім залученим лекторам за надзвичайно змістовний та ґрунтовний тренінг", - розповіла суддя Господарського суду Сумської області Юлія Джепа .