flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

В Господарському суді Сумської області відбулась перша відеоконференція в програмі «EasyCon»

27 квітня 2020, 14:31

В Господарському суді Сумської області відбулась перша відеоконференція за участі сторін поза приміщенням суду. Ці технічні заходи розроблені у зв’язку з протидією поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19).

Для участі у судовому засіданні в режимі відеоконференції учасник справи повинен був попередньо зареєструватись на офіційному веб-порталі судової влади України за адресою www.court.gov.ua та перевірити наявні у нього власні технічні засоби на відповідність технічним вимогам, з використанням власного електронного підпису.

Як зазначає суддя Господарського суду Сумської області, яка перша взяла участь у відео конференції такого формату Євгенія Жерьобкіна, судове засідання відбулось без переривання зв’язку, не відчувалась різниця від інших відеоконференцій, забезпечених у приміщенні суду, які проводились раніше.

За словами начальника відділу інформаційно-технічного забезпечення судового процесу Костянтина Назаренка, щоб впровадити програму «EasyCon» довелося адаптувати комп’ютерне забезпечення суду, встановити додаткові програми та плагіни для браузера.

Перше судове засідання, в такому форматі, пройшло без технічних збоїв.