flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Про порядок роботи з технічними засобами відеоконференцзв’язку за участі сторін поза межами приміщення суду

16 квітня 2020, 12:22

Державною судовою адміністрацією затверджений Порядок роботи з технічними засобами відеоконференцзв’язку під час судового засідання за участі сторін поза межами приміщення суду. Ці заходи розроблені у зв’язку з протидією поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19).
http://search.ligazakon.ua/l_doc2.nsf/link1/SA20011.html

За інформацією Прес-центру судової влади України програма працюватиме у тестовому режимі із 13 квітня по 1 травня 2020 року. 

Для участі у судовому засіданні в режимі відеоконференції учасник справи повинен попередньо зареєструватись в програмі «EasyCon» на офіційному веб-порталі судової влади України за адресою www.court.gov.ua та перевірити наявні у нього власні технічні засоби на відповідність технічним вимогам. Реєстрація з використанням власного електронного підпису буде доступною з 13 квітня 2020 року.

В заяві учасник справи обов’язково вказує:

назву суду;
номер судової справи;
дату та час судового засідання, в якому учасник бажає взяти участь в режимі відеоконференції;
своє прізвище, ім’я та по-батькові;
свій статус в судовій справі;
 електронну адресу, яка використана їм для реєстрації в Системі;
номер телефону для зв’язку із судом.

🔹️Копія заяви в той самий строк надсилається учасником, що подав заяву, іншим учасникам справи.
🔹️Заява подається до суду та надсилається іншим учасникам справи в порядку, визначеному процесуальним законодавством, дозволеними засобами зв’язку.
🔹️Заява учасника про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду в день її надходження до суду підлягає реєстрації в автоматизованій системі документообігу суду та передається відповідному головуючому судді.
🔹️Головуючий суддя приймає рішення про можливість проведення засідання в режимі відеоконференції за умови наявності у суді відповідної технічної можливості (наявність обладнання та можливість його використання у визначений день і час) та інформує про це модератора.
🔹️Модератор інформує учасника справи засобами телефонного зв’язку (електронної пошти), вказаними у заяві, щодо технічної можливості проведення засідання в режимі відеоконференції або відсутності такої можливості.
🔹️Учасник, що бере участь у судовому засіданні в режимі відеоконференцзв’язку, зобов’язаний: зайти та авторизуватися в Системі за 10 хвилин до часу судового засідання; активувати технічні засоби (мікрофон, навушники та камера) та перевірити їх працездатність шляхом тестування за допомогою системи; очікувати запрошення секретаря до участі в судовому засіданні.
🔹️На початку судового засідання учасники, що беруть участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції, повинні показати свій паспорт або інший документ, що посвідчує особу, в розгорнутому вигляді на сторінці з фотографією в камеру для надання можливості cекретарю підтвердити особу кожного учасника.
🔹️Хід і результати процесуальних дій, проведених у режимі відеоконференції, фіксуються судом, який розглядає справу.