flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Товариство через суд повернуло 17 тис. грн

16 березня 2020, 15:49

До суду звернулось ТОВ «Фармако» до ФОП про стягнення 17,6 тис. грн основного боргу за поставлений товар та штрафні санкції за користування чужими грошовими коштами, а також судові витрати, пов’язані з розглядом справи.


Судом встановлено, що між сторонами укладено договір поставки за умовами якого позивач зобов’язувався поставити та передати у власність відповідачу товар (лікарські засоби та вироби медичного призначення), а відповідач прийняти та оплатити товар. В обґрунтування позовних вимог позивач зазначає, що відповідач не виконав належним чином договірних зобов’язань щодо своєчасної та повної оплати отриманого товару.


Згідно зі ст. 526, 629 Цивільного кодексу України, п. 1 ст. 193 Господарського кодексу України, зобов’язання повинні виконуватись належним чином відповідно до умов договору та вимог кодексу, інших актів цивільного законодавства, а за відсутності таких умов та вимог – відповідно до звичаїв ділового обороту або інших вимог, що звичайно ставляться, одностороння відмова від зобов’язання не допускається; договір є обов’язковим для виконання сторонами.


Судом встановлено, що факт передачі позивачем та отримання відповідачем товару за договором на загальну суму 17 тис. грн підтверджується наявними в матеріалах справи доказами, зокрема видатковими накладними, довіреністю.
Відповідач не розрахувався за товар у повному обсязі у встановлений строк, чим порушив права та охоронювані законом інтереси позивача. Доказів сплати боргу чи обґрунтованих заперечень проти позовних вимог відповідач не подав.

Суд вирішив позов задовольнити повністю.