flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Для школярів 12 школи пройшла Суддівська школа

28 лютого 2020, 15:45

Що потрібно для того, щоб стати суддею? Що означає суддівська мантія та які атрибути судової влади? На ці запитання відповіді шукали учні 12 сумської школи, в рамках Суддівської школи, що проходила в обласній науковій універсальній бібліотеці.

На правові запитання дітям відповідали суддя у відставці Господарського суду Сумської Області Павло Іванович Левченко, він понад 25 років свого життя присвятив здійсненню правосуддя та верховенству права, прес-секретар Господарського суду Сумської області Марина Фільченко.

На занятті діти вчилися бути справедливими та розсудливими, пробували себе як судді під час перегляду мультиплікаційного фільму (який підготовлений на замовлення «Асоціація розвитку суддівського самоврядування України»в рамках проєкту USAID), розсудивши героїв правової казки Коня та Хом'яка, які сперечалися за підкову.

Як зазначають організатори зустрічі, дітям важливо показати, що у людей можуть бути різні інтереси, між ними
виникають спори й щоб їх вирішувати потрібен суд.

Під час Суддівської школи, п'ятикласники долучилися і до мистецтва і разом із Мариною Фільченко переглядали полотна відомих майстрів, які зображували судовий процес.

Як зазначає співорганізатор школи у бібліотеці, бібліотекар абонементу для юнацтва Тетяна Орлова, заходи такого характеру обов'язково повинні існувати в позакласному житті учнів. Розуміти закон, відчувати справедливість, цьому треба приділяти увагу змалечку. Діалог між професійно досвідченими дорослими та дітьми — це вимога нашого часу.