flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Комерційний банк стягнув із боржників 230 тисяч гривень

05 лютого 2020, 14:33

 

До суду звернулось АТ «Райффайзен Банк Аваль» до відповідачів: фірми «Л.» та фізичної особи М., про стягнення солідарно 233,4 тис. грн заборгованості на підставі кредитного договору.

Позовні вимоги обґрунтовані неналежним виконанням першим відповідачем своїх зобов’язань за кредитним договором, укладеним між позивачем та першим відповідачем щодо погашення кредитної заборгованості. Крім того, оскільки перший відповідач не виконав свої зобов’язання за кредитним договором, а другий відповідач зобов’язався виконати зазначене зобов’язання, у разі невиконання його першим відповідачем, то наявні підстави для стягнення вищевказаних сум з відповідачів, як солідарних боржників.

Представник першого відповідача в судовому засіданні по суті усно пояснив, що визнав позовні вимоги в частині стягнення кредитної заборгованості з фірми, а в частині солідарного стягнення заборгованості з другого відповідача вважав позов необґрунтованим.

Судом також встановлено, що перший відповідач свій обов’язок зі сплати кредитних коштів за кредитним договором не виконав, грошові кошти не повернув, у зв’язку із чим у нього станом виникла заборгованість.

Виходячи з фактичних обставин цієї справи, враховуючи, що спір між сторонами виник в результаті неправомірних дій першого відповідача, відповідно до вимог статті 129 ГПК України, витрати по сплаті судового збору в сумі 3502,25 грн покладається на першого відповідача, суд також задовільнив позов в частині стягнення із фірми (на користь Акціонерного товариства «Райффайзен Банк Аваль» ) заборгованість за кредитним договором в сумі 233483,39 грн.