flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

В суді пройшла екскурсія для студентів-правників коледжу СНАУ

24 січня 2020, 14:01

Сьогодні в Господарському суді Сумської області пройшла екскурсія для студентів-правників коледжу СНАУ.

Начальник відділу документального забезпечення та контролю Лариса Литвиненко познайомила студентів з роботою сервісу Електронний суд, розповіла про роботу системи діловодства суду і тим, які етапи проходить позовна заява до відкриття провадження у справі. На думку Лариси Литвиненко, сьогодні сучасні технології спрощують організацію судового процесу, але потребують вивчення, узагальнення, удосконалення та наявність сучасного технічного забезпечення, над чим саме і працюють всі суди. Студенти пожвавлено та з великим інтересом слухали інформацію, ставили свої запитання, а також виявили бажання окремо прийти на практику щодо складання, оформлення, реєстрації та ведення судових справ.

А суддя у відставці Павло Левченко, який більше 20 років присвятив роботі в Господарському суді Сумської області, розповів студентам про особливість професії, які іспити потрібно подолати, щоб одягти мантію і стати відновлювачем правосуддя в Україні, окрім законодавчих аспектів поділився з молоддю своїм життєвим досвідом, пригадавши різні роки своєї роботи із різними курйозними історіями та справами, які доводилось розглядати.

Також для студентів були презентовані медіа-проекти суду, відеоролики, невеличкі фільми про культурно-мистецькі заходи, які були організовані в суді за останні два роки.