flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Підприємство через суд стягнуло майже 1, 3 млн грн із коммунального підприємства за порушення договору поставки

09 січня 2020, 14:19

До суду із  позовом звернулось ТОВ «Діаліз Медик»  до відповідача КП Сумської обласної ради «Суми-Фарм» про стягнення 1, 7 млн  грн основного боргу та штрафних санкцій .

Представник позивача в судовому засіданні позовні вимоги підтримав у повному обсязі.

Розглянувши матеріали справи, заслухавши пояснення представників сторін, суд встановив: між підприємствами було укладено договір поставки. Позивач  зобов’язувався  протягом терміну дії договору передати у власність відповідача лікарські засоби, а відповідач - прийняти та оплатити замовлений товар.

Позивач  здійснив на користь відповідача 15 поставок товару, що підтверджені видатковими накладними, але відповідач не здійснив в повному обсязі та своєчасно оплату товару.

Враховуючи те, що відповідачем не подано доказів сплати основного боргу в розмірі  865  тис. грн або обґрунтованих заперечень, судом визнано суму основного боргу такою, що підлягає стягненню.

В той же час, в письмовому відзиві відповідач просив суд зменшити розмір пені та штрафу на 50%, обґрунтовуючи своє клопотання майновим станом відповідача, який є комунальним підприємством Сумської обласної ради, має збитки по результатам діяльності за останні 5 років, а стягнення з відповідача всієї суми неустойки призведе до фінансової неможливості їх виплати, а в подальшому і до ліквідації підприємства відповідача в цілому.

Врахувавши часткову сплату заборгованості, що була сплачена під час розгляду справи, суд вирішив позов задовольнити частково.  Стягнуто з Комунального підприємства Сумської обласної ради «Суми-Фарм»  на користь Товариства з обмеженою відповідальністю «Діаліз Медик» 865  тис. грн - основного боргу, 29 тис. грн -пені, 393  тис. грн - штрафу, 5 тис. грн -3% річних, 26  тис. грн - витрат по сплаті судового збору.