flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До Дня прав людини працівники суду провели заняття для гімназистів

10 грудня 2019, 15:28

Співробітники Господарського суду Сумської області провели заняття з права, в рамках тижня захисту прав людини, в Сумській обласній гімназії-інтернат для талановитих та творчо обдарованих дітей. Заступник керівника апарату Господарського суду Сумської області Олександр Лебедь повідомив, що зустріч є знаковою, оскільки в цей день понад 70 років тому було прийнято Декларацію з прав людини.

Чи варто відстоювати свої права? Навіщо потрібен суд? Яким має бути суддя? На ці, і на багато інших запитань шукали відповіді співробітник суду разом із гімназистами. Помічник судді голови Господарського суду Сумської області Антон Сидорук розповів, який шлях пролягає від секретаря судового засідання до судді, які іспити та випробування потрібно подолати аби здійснювати правосуддя та вирішувати судові спори.

На занятті з права людини, діти ділилися своїми враження щодо теми боротьби із корупцією та висловлювали своє бачення щодо проведення судової реформи в Україні. Говорять, що правосвідомість справедливе правосуддя пролягає шлях із середини, внутрішнього переконання кожного громадянина і зрештою перетворюється до більш значущих суспільних розмірів, де враховані права усіх і кожного, громадяни відчувають дбайливе ставлення з боку держави та до охоронюваних законом прав та інтересів.