flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд повернув територіальній громаді 0,0036 га землі в центрі Сум

01 листопада 2019, 12:42

До суду звернувся позивач – Сумська міська рада щодо розірвання договору оренди із відповідачем – ФОП Ф. Станом на 15.10.2019 від відповідача на адресу суду не надходило відзиву та письмових заперечень щодо позовних вимог позивача.

Розглянувши матеріали, всебічно і повно з’ясувавши фактичні обставини,  судом встановлено: між сторонами були укладено договір, на підставі рішення Сумської міської ради від 25.03.2009 року № 2485-МР «Про надання в оренду, продовження терміну користування земельними ділянками підприємствам, установам, організаціям і підприємцям» та від 24.06.2009 року № 2763-МР «Про затвердження розмірів відсотків від грошової оцінки землі, що застосовуються для обчислення орендної плати за користування земельними ділянками на території м. Суми», був укладений договір оренди земельних ділянок, які знаходяться за адресою: м. Суми, площа Покровська (Червона площа) та сквер (вул. Кузнечна).

Після закінчення терміну дії договору орендар, мав переважне право на поновлення договору. У цьому разі він повинен був повідомити орендодавця про бажання щодо його продовження не пізніше, ніж за два місяці до його закінчення.

Як зазначає позивач, на час звернення з позовною заявою до суду, жодних повідомлень відповідача про наміри продовжити дію договору не надходило.

Таким чином, договір оренди земельних ділянок за адресами: площа Покровська (Червона площа) та сквер (вул. Кузнечна) в місті Суми від 15.12.2009 року, укладений між Сумською міською радою та ФОП Ф, загальною площею 0,0036 га, є припиненим.

 

Суд вирішив позов задовольнити повністю.