flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Працівник суду проходить збори резервістів

09 вересня 2019, 14:27

Надійшло повідомлення із Сумського міського військового комісаріату, що із 9 по 22 вересня 2019 року відбудуться навчальні збори із військовозобов’язаними та резервістами, до них залучається і помічник-судді спікера Господарського суду Сумської області Ярослав Буренко.

Це вже його ІІІ щорічні збори, які він проходить після демобілізації.

Резервісти – це громадяни, які сумлінно виконали свій конституційний обов’язок, проявивши відвагу, героїзм та стійкість під час захисту незалежності та територіальної цілісності України.


Військовий резерв поділяється: на оперативний, мобілізаційний та громадський.
Ярослав входить до оперативного резерву І черги  - це військовозобов’язані особи, які перебувають на обліку,  пройшли війну та отримали бойовий досвід.


На навчальних зборах резервісти пройдуть курс навчання, здобудуть нові знання та відновлять навички за своєю військово-обліковою спеціальністю.


Заняття проходитимуть на військових полігонах.


Під час перебування на зборах резервістам гарантується: збереження місця роботи, займаної посади, та середньої заробітної плати на підприємстві, установі, організації, незалежно від форм власності.


Власним прикладом Ярослав демонструє, що працівники суду не тільки сумлінно виконують свою роботу зі створення умов для здійснення правосуддя, а й готові в будь-який час стати на сторожі територіальної цілісності та незалежності України.