flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судді Господарського суду Сумської області зустрілися із польськими студентами

03 липня 2019, 13:38

Ця зустріч булла запланована в рамках другого етапу українсько-польського проекту «Polish-Ukrainian Business Play Next Level», який фінансується Міністерством освіти Польщі й реалізується  в Сумському національному аграрному університеті.

В проекті беруть участь 15 представників з Польщі та 18 молодих українців, серед них є не тільки студенти, а і викладачі сумського вищого навчального закладу.

Учасники разом вивчають основи економічної та соціальної сфери двох країн,  а тому і було заплановано візит до Господарському суду Сумської області, де розглядаються справи, в яких фігурують потужні підприємства області та держави, а по суті розглядаються спори, що впливають на економіку України.

Польську делегацію привітала керівник апарату Господарського суду Сумської області Ольга Кулібаба, вона відзначила важливість співпраці судової установи із молоддю для реалізації інтелектуальної співпраці на міжнародному рівні, обміну досвідом та корисними напрацюваннями.  Заступник керівника апарату суду Олександр Лебедь підготував презентацію по справам, які розглядаються в суді, розповів про особливість господарського процесу в Україні: що потрібно аби звернутися до суду, розмір судового збору, терміни розгляду справ тощо.

Суддя-спікер суду Юлія Джепа розповіла про особливість суддівської професії, з якими викликами судді найбільш стикаються, поділилася власним досвідом із розгляду таких справ та розповіла про важливість і вплив господарського процесу на економіку держави.