flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Факти про реєстрацію позовних заяв

14 травня 2019, 13:30

Кілька фактів про реєстрацію позовних заяв в системі діловодства Господарського суду Сумської області.
Ми вирішили поділитися лайфхаками щодо оперативного реєстрування позовів:

• Реєстрація позовної заяви займає не багато часу і відбувається доволі швидко, в середньому до 15 хвилин (якщо сторін не більше 3, в іншому випадку плюс ще 10-15 хвилин);
• Від повноти зазначеної інформації, яку подають позивачі (реквізити сторін, правильно оформлене платіжне доручення щодо судового збору тощо) залежить оперативність реєстрації. В іншому випадку, суддя залишить позовну заяву без руху та винесе ухвалу, в якій зобов'яже позивача надати необхідні документи.
• Основний «камінь спотикання» – це сплата судового збору. Зауважимо, що одразу правильно оформлене платіжне доручення при сплаті судового збору – це гарантія якомога швидкого призначення позовної заяви до розгляду.
• Документи, що надаються до суду для реєстрації, подаються без прошивання чи скріплення. Це заощаджує час для обробки документів.
• Час подачі позовної заяви також впливає на оперативність реєстрування, за 5 хвилин до кінця робочого дня, тобто о 17-55 позовні заяви не приймаються,  бо за 5 хвилин система не встигне зареєструвати позов.

Бажаємо вам гарного дня і плідної співпраці!