flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

НАК “Нафтогаз України” стягнув з "Тростянецьке житлово-експлуатаційне управління” 23 тисячі гривень

27 березня 2019, 10:59

До суду звернулось ПАТ “Національна акціонерна компанія “Нафтогаз України” до відповідача - КП Тростянецької міської ради “Тростянецьке житлово-експлуатаційне управління” про стягнення неустойки, пені,, а також, інфляційних втрат і витрати по сплаті судового збору, 3% річних, в загальній сумі 23 тис. грн.

Розглянувши матеріали справи, дослідивши та оцінивши надані докази, суд встановив: між ПАТ «Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України» та Комунальним підприємством Тростянецької міської ради «Тростянецьке житлово-експлуатаційне управління» був укладений договір купівлі – продажу природного газу. Заявлені вимоги обґрунтовані неналежним виконанням відповідачем умов договору  в частині своєчасної оплати за поставлений газ.

Згідно з договором оплата за газ здійснюється відповідачем виключно грошовими коштами шляхом 100% поточної оплати протягом місяця поставки газу. Остаточний розрахунок за фактично переданий газ здійснюється до 14 числа (включно) місяця, наступного за місяцем поставки газу. Як свідчать матеріали справи, на виконання умов договору позивач передав у власність відповідача природний газ на загальну суму 62, 7 тисячі гривень, що підтверджується актами приймання – передачі природного газу.

Однак, відповідач порушив умови договору і несвоєчасно розрахувався за поставлений газ, у зв’язку з чим останньому нараховано пеню відповідно договору, 3% річних та інфляційні збитки.   

Вимоги позивача задоволені в повному обсязі і також з відповідача стягнуті судові витрати по справі.