flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

В суді пройшла фінальна демонстрація фільму «Дякую за дощ» в рамках цьогорічного кінофестивалю Docudays.ua

28 листопада 2018, 17:50

Сьогодні в Господарському пройшла демонстрація четвертої  із чотирьох кінострічок, що передбачалися  в рамках відкритого перегляду Мандрівного кінофестивалю по правам людини Docudyas.ua.  

Фільм норвежської режисерки Юлії Дагр «Дякую за дощ» розповідає про феремера із Кенії Кісілу, який останні п’ять років документує на камеру  життя своєї сім’ї, свого села, а також впливу зміни клімату. Він знімав повені, засухи і бурі, але крім того й більш людські втрати: його дітей відправляють додому зі школи, коли він не може оплатити навчання; чоловіки переселяються до міст у пошуках роботи; напруга в сім’ї наростає. Після бурі, що руйнує його будинок, Кісілу починає організовувати громадський рух фермерів, що борються із впливом екстремальних погодних явищ, і доносить свою історію аж до Парижа, на конференцію ООН про зміну клімату. Там, посеред незрозумілих політичних розборок на найбільшому екологічному шоу на Землі, стосунки Кісілу та норвезької режисерки Юлії Дагр роблять цікавий поворот, проливаючи яскраве світло на рух за кліматичну справедливість і на дуже різні світи, які вони представляють.

Нагадаємо, що головна тема цьогорічного фестивалю - «Рівні рівності», присвячена суспільним викликам, пов’язаним з поняттям рівності. Ключова кінопрограма присвячена групам людей, які найчастіше стикаються з нерівністю, зазнають дискримінації в суспільстві та є недостатньо репрезентовані в медіа. Фестиваль надав можливість глядачам  подивитись на питання нерівності з різних позицій – не лише через кіно, а й через правопросвітницькі та правозахисні заходи, дискусії.


Як зазначає керівник апарату Господарського суду Ольга Кулібаба, суд і надалі буде майданчиком для презентації документального кіно в рамках Мандрівного кінофестивалю по правам людини Docudays.ua. Відтепер нові стрічки, нових режисерів чекають на глядача вже у наступному році.