flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Мандрівний кінофестиваль Docudays.ua продовжує збирати глядачів в Господарському суді Сумської області.

21 листопада 2018, 17:00

У Господарському суді Сумської області пройшов черговий перегляд кінострічки в рамках Міжнародного мандрівного фестивалю по правам людини Docudays.ua.

«Моя щаслива непроста родина» - дотепна молодіжна документальна стрічка розповідає про трьох молодих дівчат різного віку. Між ними є дещо спільне: незвичайна побудова родини. Звісно, з родичами пригод ніколи не бракує... Дівчата знайомлять свої родини й вперше діляться своїми почуттями та захопленням перед батьками. Режисер: Тесса Луїза Поп народилася в Амстердамі 1988 року. Здобула освіту режисера документаліста в Нідерландській кіноакадемії. Роботи Тесси вирізняються аналітичним і гумористичним поглядом на реальність Її фільми наділені автентичним поглядом на людські історії. Її дипломний фільм «Походження проблеми» здобув грошову нагороду Wildcard від Нідерландського кінофонду в 2016 році. Наразі Тесса працює над кількома проектами: вона планує роботу над наступним фільмом, знімає рекламу й документальний серіал. У 2017 році вона отримала нагороду у дитячому конкурсі Амстердамського фестивалю IDFA.


     Своїми враженням ділиться судя-спікер Господарського суду Сумської області Юлія Джепа:«Жанр документально кіно складніший для сприйняття, аніж, скажімо, ігровий та анімаційний. Але в цьому його особливість. Воно нас переносить в різні ситуації, ніби змушує стати активним учасником тієї чи іншої пригоди та лабіринту життя і ми разом з героями шукаємо вихід! Представлені на фестивалі реалістичні картини, які показують усі сторони життя, вражають, торкаються душі, не залишають байдужими, навчають терпимості та сприйняттю європейських цінностей, повазі до прав людини».

 

 


     Організатори Фестивалю: Українська Гельсінська спілка з прав людини, ГО «Південь», БО «Фонд милосердя та здоров’я», ГО «Центр сучасних інформаційних технологій та візуальних мистецтв». У Сумській області організаторами Мандрівного міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA є ГО «Соціальна організація студентів» та Творча спілка “Сумська обласна організація кіноосвіти”.


Запрошуємо усіх охочих на наступний перегляд кінострічки «Привіт-Салям», що відбудеться 28 жовтня о 15-30 в Господарському суді Сумської області.