flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ВРП внесе подання Президентові України про призначення cудді Василя Яковенка

16 листопада 2018, 12:49

15 листопада 2018 року Вища рада правосуддя розглянула матеріали щодо внесення подання Президентові України про призначення суддів. Повноваження суддів припинилися у зв’язку із закінченням строку, на який їх було призначено, однак вони обіймають посади у відповідних судах, а отже, ці посади не є вакантними.

Судді пройшли кваліфікаційне оцінювання на відповідність займаній посаді.

Рішенням Вищої кваліфікаційної комісії суддів України суддів визнано такими, що відповідають займаній посаді, та рекомендовано для призначення на посаду.

За результатами розгляду рекомендацій Комісії Вищою радою правосуддя не встановлено обставин, які відповідно до закону могли б бути підставою для відмови у внесенні Президентові України подання про призначення суддів на посаду.

Вища рада правосуддя ухвалила внести подання Президентові України про призначення шести суддів, серед яких і суддя Господарського суду Сумської області Василь Яковенко.

Василь Яковенко в 2000 році закінчив Національну юридичну академію імені Ярослава Мудрого.  До 2012 року працював старшим прокурором відділу представництва інтересів громадян і держави в судах прокуратури Сумської області. В 2012 р. призначений на посаду судді строком на п’ять років. З 2012 по 2014 – суддя Шосткинського міськрайонного суду Сумської області.

З листопада 2014 року – суддя господарського суду Сумської області. Дата прийняття присяги – 19.12.2012.

 За матеріалами  управління інформації та забезпечення комунікаційної діяльності ВРП