flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Представники суду взяли участь у зборах Асоціації суддів господарських судів України

07 листопада 2018, 11:45

У Львові пройшли  чергові Загальні збори Асоціації суддів господарських судів України, на яких судді та керівники місцевих і апеляційних господарських судів обговорили  умови здійснення правосуддя та підвели підсумки діяльності. В них взяли участь представники Господарського суду Сумської області: голова суду – Олена Резніченко, заступник суду – Оксана Соп’яненко і суддя Олександр Коваленко.

 На порядку денному були розглянуті такі питання:  про заслуховування та затвердження звіту Голови ГО «Асоціація суддів господарських судів України» про діяльність Асоціації за 2017-2018 р.р. ;   доповідь голови Асоціації щодо сучасних загроз незалежності судової влади, випадків фізичного та психологічного тиску на суди та суддів (закритість даних е-декларування; ст. 375 КК України);   обговорення позиції Асоціації в частині гарантій незалежності суддів з урахуванням розміру суддівської винагороди, визначеного проектом Закону України «Про Державний бюджет України на 2019 рік»; тощо.

 За словами голови суду Олени Резніченко, форум пройшов  продуктивно, жваво та інформативно. Подібні зустрічі,  в умовах  постійної модернізації судової системи,  є знаковими і дуже корисними.