flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Апеляція залишила в силі ще одне рішення Господарського суду по роторним лічильникам газу

13 серпня 2018, 16:39

9 серпня 2018 року Харківський апеляційний господарський суд розглянув скаргу ПАТ «Сумигаз»  у справі №920/1126/17, в якій підприємство оскаржувало рішення Господарського суду Сумської області та виніс постанову, якою залишив в силі рішення суду, а скаргу ПАТ «Сумигаз» - без задоволення

Нагадаємо, АМКУ у своєму рішенні  вимагало взяти на облік газовий лічильник роторного типу, а також проектну документацію сумчанина гр. Пономаренка В.А., інших суб’єктів господарювання, які мають відповідні дозволи. Підставою звернення АМКУ до суду стала ситуація, коли сумчанин  Пономаренко В.А. придбав газовий лічильник роторного типу, отримав у ПАТ «Сумигаз» необхідні технічні умови для його встановлення та звернувся до ПП «Недригайлів «Рембудсервіс» для виконання монтажних робіт. Однак, працівники ПАТ «Сумигаз» відмовили споживачу у прийнятті лічильника на облік, оскільки за результатами їх дослідження, прилад виявився непридатним до експлуатації. Споживач вимушений був придбати інший лічильник роторного типу, який перед встановленням передав на дослідження до ДП «Вінницястандартметрологія» та ДП «Укрметртестстандарт», щоб підтвердити придатність газового лічильника до експлуатації. Проте, працівники ПАТ «Сумигаз» і цей лічильник визнали непридатний.  Суперечки між сторонами тривали близько двох років, а громадянину Пономаренку В.А. було зупинено газопостачання.

Харківський апеляційний господарський суд залишив  в силі рішення попередньої судової інстанції, визнавши рішення правомірним та обґрунтованим. Відтак підприємству ПАТ «Сумигаз» необхідно прийняти на облік газовий лічильник роторного типу, в тому числі громадянину  Пономаренку В.А.

Ця постанова набирає силу з дня її прийняття і може бути оскаржена в касаційному порядку у Верховному суді протягом 25 днів з дня її проголошення.