flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Господарський суд зустрів іноземну делегацію з КНР

07 серпня 2018, 12:35

Сьогодні в Господарському суді Сумської області відбулась зустріч суддів із іноземними студентами та їх викладачами, що приїхали на стажування до Сум із КНР в рамках освітнього проекту. Мета зустрічі – ознайомити іноземних спеціалістів з роботою судової гілки влади України, розповісти про особливості українського судочинства, історію створення та становлення господарських (арбітражних) судів.

Як розповідає викладач  СНАУ - Наталя Гресь, програма стажування передбачає навчальний курс, а також знайомство з українською культурою, з роботою державних органів та системою судочинства.

Заступник голови господарського суду Сумської області Оксана Соп’яненко привітала студентів та розповіла про історію та традиції українського арбітражу.

Суддя-спікер Господарського суду Сумської області Юлія Джепа розповіла гостям із Піднебесної про роботу судді, вимоги до кандидатів на цю посаду, про переваги та труднощі професії.

В ході візиту делегація мала можливість ближче познайомитися із повсякденним життям Господарського суду:  судовими засіданнями,  сучасними технологіями проведення судочинства, зокрема, в режимі відеоконференцзв’язку, системою «електронний суд», відвідати кабінети служителів Феміди, освітніми, суспільними та мистецькими проектами.