flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Для суддів презентовано посібник з питань інтелектуальної власності

27 липня 2018, 13:39

 Суддя Господарського суду Сумської області Василь Яковенко взяв участь в презентації  Посібника для суддів з питань інтелектуальної власності. Це видання розраховано для суддів, адвокатів, юрисконсультів як практичний довідник щодо судового розгляду справ у сфері захисту прав на об’єкти інтелектуальної власності та містить інформацію про правову охорону низки об’єктів інтелектуальної власності та судову практику її захисту.

Як зазначає Василь Яковенко, в ходу презентації учасники мали змогу напряму поспілкуватися із його авторами, поставити свої запитання, обмінятися думками і враженнями. За його словами автори видання проробили титанічну справу, оскільки наукова робота тривала не один рік, а саме питання щодо єдиної судової практики щодо розв’язання спорів у цій сфері назріло давно. А це видання сприятиме однаковому і правильному застосуванню норм чинного законодавства із розгляду справ винахідників, митців та авторів, удосконаленню навичок та збагаченню досвіду українських судів в цьому напрямку.  

Члени авторського колективу «Посібника для суддів з інтелектуальної власності» розповіли про ідею та історію створення видання, його місію та зміст. Зокрема, суддя Вищого господарського суду України у відставці й керівник авторського колективу цього Посібника Віктор Москаленко наголосив на актуальності цього видання особливо в контексті початку роботи новостворюваного Вищого суду з питань інтелектуальної власності.

Практичні аспекти застосування Посібника для суддів з питань інтелектуальної власності обговорили запрошені гості: почесна мирова суддя Окружного суду США (Округ Міннесота) Беккі Р. Торсон, юридичний редактор, Федеральний судовий центр, Кріс Маркаріян, почесний мировий суддя окружного суду США (округ Міннесота) Стівен Е. Рау.