flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Під час екскурсії учням показали сучасне кіно про суд

01 червня 2018, 10:49

Сьогодні в Господарському суді Сумської області пролйшла екскурсія для старшокласників школи N18 м. Суми. Під час зустрічі, співробітники суду розповіли учням про спеціальні електронні сервіси, можливості електронного судочинства, атвоматичний розподіл справ. Заступник керівника апарату Олександр Лебедь продемонстрував учням  цікавинки в американському кінематографі, який присвячує свою сюжетну лінію саме судочинству та юристам. Під час екскурсії учасники переглянули окремі епізоди із серій, де красномовно розповідається про особливості професії, тонкощі, на які пересічний глядач не звертає уваги. Серед популярних серіалів: "Форс-мажори", "Судова практика", "Як уникнути покарання за злочин", "Краще дзвоніть Солу", "Народ проти О.Джей Сімпсон".  Заступник керівника апарату говорить в цих фільмах можна побачити справжні емоції та ситуації, що знаходять юридичне вирішення, можливість побачити, як працюють менханізми та інститути правосуддя в інших країнах. 

 

Учасники екскурсії мали можливість поставити запитання, та напряму поспілкуватися зі співробітниками суду, детальніше дізнати про особливості судової системи держави, повноваження судді, яким чином здійснюється правосуддя в нашій державі, де приймаються судові рішення, особливості нарадчої кімнати, що потрібно аби відстояти свої права і відповіді на багато інших запитань.


Класний керівник учнів Галина Пархоменко зауважила, що подібні зустрічі позитивно впливають на формування світогляду учнів, розширення їх уявлення про роботу судової системи України й відіграє важливу роль при обранні їх майбутньої професії.


Працівники суду зауважують, що пострадянські традиції сформували ореол закритості та неприступності навколо судових установ. І наш основний лейтмотив у роботі з молоддю не просто розповісти про суди, але сприяти утвердженню цінностей верховенства права, поваги до суду як місця захисту справедливості.