flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

«Моделі співпраці судів м. Суми та засобів масової інформації: досвід та перспективи»

29 травня 2018, 16:18

Сьогодні представники Господарського суду Сумської області взяли участь в комунікаційній зустрічі «Моделі співпраці судів м. Суми та засобів масової інформації: досвід та перспективи».  Під час круглого столу, на який зібралися представники судів, громадськості та правової спільноти йшло обговорення досвіду та перспектив розвитку комунікаційної діяльності судів, включаючи питання щодо стандартів висвітлення судових засідань, особливостей інформаційного обміну прес-служб судів з редакціями ЗМІ, створення якісного інформаційного контенту веб-сторінок судів, успішний досвід взаємодії прес-секретарів судів та суддів-спікерів зі ЗМІ; презентація результатів моніторингу офіційних веб-сторінок судів та рейтингу інформаційної відкритості судів Сумської області.



Представники центру комунікації із судами представили рейтинг відкритості та прозорості роботи судів Сумської області. Так, згідно з ним, Господарський суд Сумської області посідає друге місце в рейтингу. Для оцінювання бралися до уваги такі критерії: оновлення стрічок новин, представлення структури та керівництва суду на веб-порталі, анонсування судових засідань та резонансних справ тощо.



Як відзначають організатори, сьогодні суди Сумщини на достатньо високому рівні проводять комунікаційні заходи та активно працюють над оновленням веб-ресурсів. Серед лідерів: Господарський суд Сумської області, Зарічний районний суд м. Суми, Сумський окружний адміністративний суд, Ковпаківський районний у м.Суми суд, Білопільський районний суд.

Суддя-спікер Господарського суду Сумської області Юлія Джепа зазначає, що такі зустрічі та спілкування корисно позначаються на вдосконаленні роботи та впровадженні нових ідей та проектів, оскільки дають імпульс для старту чогось нового та цікавого. 
 


Захід проведено за підтримки американського народу, наданої через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) в рамках Програми «Нове правосуддя».