flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Студенти-юристи взяли участь в судовому процесі

22 травня 2018, 15:47

Сьогодні студенти Сумської філії Харківського національного університету внутрішніх справ взяли участь у судових процесах, що проходили в Господарському суді Сумської області. За словами доцента кафедри юридичної дисципліни СФ ХНУВС Олени Маркової,  такі візити передбачені в рамках курсу «Господарський процес». «Оскільки зараз студенти по навчальній програмі вивчають договірні відносини та договори (порядок  укладення, зміни та розірвання договорів, способів забезпечення виконання зобов'язань, порядок захисту прав і законних інтересів сторін у разі порушення зобов'язань), то вирішили реально подивитися, що стає причиною звернення до суду сторін, яких помилок припускаються,  яким чином суд вирішує  такі конфлікти», - розповіла Олена Маркова.

Водночас і самі студенти діляться своїми враженнями, вони переконані, що теорія підкріплена практикою - запорука успішного навчального процесу.  

Вікторія Колос, студентка 5-го курсу СФ ХНУВС: «Для нас візит до Господарського суду Сумської області дав змогу поглибити теоретичні знання та засвоїти деякі аспекти практичного застосування норм ГПК. Даний захід був кроком до вдосконалення навичок юридичної діяльності. І ми вдячні за таку можливість».

Анастасія Огієнко, студентка 5-го курсу СФ ХНУВС :«У зв’язку з прийняттям нового ГПК, нам було корисно спостерігати втілення його норма під час здійснення судочинства. Судове засідання – ідеальний спосіб застосування на практиці знань, вмінь навичок, які ми отримали під час навчання».

Студенти після кожного процесу мали змогу поставити запитання судді і поцікавитись тонкощами тієї чи іншої справи, чому суддя виніс таке рішення, які помилки припускають учасники судового процесу при оформленні документів.

Наступна зустріч і участь студентів в судовому процесі пройде за тиждень.