flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суддя Господарського суду взяла участь в семінарі для прокурорів

26 квітня 2018, 11:25

В прокуратурі Сумщини за участі представників Національної академії прокуратури України та Господарського суду Сумської області відбувся навчально-методичний семінар з теми «Реалізація органами прокуратури представницьких повноважень в умовах законодавчих змін. Вимоги до документів реагування представницького характеру».

15 грудня 2017 року набрали чинності нові редакції процесуальних кодексів, якими суттєво змінено вимоги до процесуальних документів, процесуальні строки та по-новому регламентовано деякі форми реалізації прокурором представницьких повноважень у цивільному, господарському та адміністративному судочинствах. Тож виникла необхідність проведення такого семінару, щоб в умовах законодавчих сформувати єдиний підхід до реалізації прокурорами повноважень на конкретних напрямках представницької діяльності.

Суддя Господарського суду Сумської області Юлія Джепа розповіла присутнім про новели господарського процесуального законодавства та навела типові помилки, що допускаються прокурорами під час пред’явлення позовів. Про актуальні питання застосування прокурором положень некримінальних процесуальних кодексів України у новій редакції поінформувала Любов Нецька – начальник відділу підготовки прокурорів з представництва інтересів громадянина або держави в суді Національної академії прокуратури України.

За словами судді Господарського суду сумської області Юлії Джепи, в цілому рівень підготовки органів прокуратури на достатньо професійному рівні, є певні недоліки оформлення у зв'язку з переходом до нових положень ГПК України, з врахуванням змін,  які набрали чинності 15.12.2017 року. "Зустріч пройшла конструктивно, у формі діалогу та обоговоренням дискусійних питань", - відзначила Юлія Джепа.

Під час навчально-практичного семінару присутні отримали важливу та корисну інформацію, яка допоможе у подальшому підвищити якість та ефективність представницької діяльності на місцях.

 

фото: прес-служби прокуратури Сумщини