flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Заступник голови суду взяла участь в обговоренні новел процесуального законодавства в Касаційному господарському суді

23 квітня 2018, 12:50

20 квітня 2018 року у Касаційному господарському суді у складі Верховного Суду відбулася спільна нарада за участю суддів КГС ВС, керівництва місцевих та апеляційних господарських судів і секретарів судових палат апеляційних господарських судів щодо новел процесуального законодавства. У заході також взяла участь Голова Верховного Суду Валентина Данішевська.
Звертаючись до колег, Валентина Данішевська наголосила на важливості дотримання у роботі принципу верховенства права, високих стандартів поведінки, культури ведення судового процесу, забезпечення відкритості та публічності з метою зміцнення довіри суспільства до судової влади. «Довіра до судової системи потрібна всьому суспільству, адже якщо люди не довіряють суду, вони не почуваються впевнено. Ми повинні відновити довіру до судової гілки влади комунікуючи із суспільством та ухвалюючи рішення, які є основним продуктом, що генерує судова система», - наголосила Голова Верховного Суду.
Крім того, судді господарських судів безпосередньо мали змогу отримати відповіді на поставлені проблемні питання щодо особливостей застосування норм Господарського процесуального кодексу України. 

Заступник голови Господарського суду Сумської області Оксана Соп'яненко зазначила, що під час зустрічі обговорили спектр нагальних питань: спрощене провадження, малозначні справи та їх критерії; підстави, заходи порядок подання та особливості розгляду заяви про забезпечення позову; правові висновки Великої Палати Верховного Суду за результатами розгляду справ, переданих касаційними судами на розгляд Великої Палати.

У ході наради голови місцевих та апеляційних господарських судів обмінялися думками та висловили пропозиції щодо необхідності подальшої спільної роботи з напрацювання єдиної практики застосування нових процесуальних норм.