flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суддівська школа для школярів» відкрила двері

26 березня 2018, 17:20

В рамках проекту відбулась установча зустріч із учнями та вчителями сумських шкіл, кому сподобалась така ідея і хто готовий до неї долучитися. Зокрема, проект підтримали учні Сумської бізнес-школи та КУ Сумська спеціалізована школа І-ІІІ ступенів ім. Д.Косаренка. На перші ознайомчі заняття завітало близько 50 дітей.
Для них була презентована спеціальна програма: лекція «Суд у полотнах відомих майстрів», пазл «Хто і де є в залі суду».
Суддя Господарського суду Сумської області Юлія Джепа розповіла про виклики, які стоять перед служителями Феміди і особливості місії – вершити правосуддя. Вона також висловила свою думку щодо важливості просвітницької роботи, яку зараз необхідно проводити, оскільки пострадянські традиції сформували ореол закритості і неприступності навколо судових установ. А тому основна задача цього проекту – це не просто розповісти про суди, а й сприяти утвердженню цінностей верховенства права.
Водночас голова Господарського суду Олена Резніченко схвально оцінила ідею проекту «Суддівської школи для школярів», бо це допоможе дітям та їх батькам дізнатись більше про суди і використовувати усі необхідні інструменти в захисті та відновленні своїх прав та свобод. 
Навчальні судові процеси розвивають юридичні навички і вміння, необхідні для практики права.