flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Екскурсія для студентів-правників в рамках курсу «Господарський процес»

20 березня 2018, 14:40

Сьогодні в Господарському суді Сумської області відбулась екскурсія для студентів  третього курсу Національного університету внутрішніх справ. Як розповідає викладач вишу Марина Василенко, таке очне знайомство вирішили провести із судом, оскільки зараз студенти вивчають  курс «Господарський процес», а тому цікаво їм показати не тільки теоретичну, а й процесуальну частину курсу.

 

Після знайомства із роботою та спеціалізацією суду студенти мали змогу стати глядачами судового процесу. Власновіч побачити: як проходить судове засідання, як його веде та приймає рішення суддя, яким чином свою позицію представляють позивачі та відповідачі.

Самі студенти зазначають, що вражені якістю підготовки учасників в судовому процесі.

Микола Крамар: «Ми побачили наскільки фахово в суді виступають адвокати, наскільки продумана їх промова, обґрунтоване кожне свідчення  і слово».

Максим Романенко: «Я сьогодні побачив, як проходить дистанційно процес в режимі відео конференції. В принципі завдяки цьому можна заощадити час та інші ресурси, щоб взяти участь в суді, що проходить в іншому місті нашої держави».

Заступник керівника апарату суду Олександр Лебедь розповів учасникам екскурсії про роботу Єдиного реєстру судових рішень, ознайомив із веб-ресурсами судової влади України та останніми законодавчими нововведеннями.

На думку голови Господарського суду Сумської області Олени Резніченко, такі зустрічі із молодим поколінням правників позитивно впливає на формування правосвідомості громадян та рівня довіри до суду.