flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Підприємець через суд повернув зароблені 200 тисяч гривень

26 лютого 2018, 14:50

До суду звернувся фізична особа-підприємець про стягнення 180 тисяч гривень з селянського господарства “Єлисей”  за не виконання умов договору. Відповідач у судове засідання не з’явився. Розглянувши матеріали справи, заслухавши пояснення представника позивача, дослідивши письмові докази по справі,  суд  встановив, що між сторонами було укладено договір перевезення вантажу. Позивач взяв на себе  зобов'язання доставити автомобільним транспортом довірений вантаж, а відповідач  зобов’язувався розрахуватися  в строк та на умовах, встановлених договором. Між сторонами було укладено додаткову угоду, згідно з якою сторони узгодили повністю маршрути перевезення та строк доставки.  

Матеріалами справи, а саме актами виконаних робіт підтверджується факт надання позивачем та прийняття відповідачем послуг перевезення на загальну суму 142 тисяч гривень.  Втім відповідач так і не виконав свою частину угоди і розрахувався за транспорті послуги, що були надані йому фізичною особою-підприємцем  із перевезення сільгоспкультур.

Враховуючи встановлений судом факт неналежного виконання відповідачем договірних зобов'язань щодо своєчасної та повної оплати наданих послуг, а також те, що право позивача щодо стягнення з відповідача пені, 3% річних та інфляційних збитків передбачене діючим законодавством України та умовами договору, перевіривши обставини, пов’язані з правильністю здійснення позивачем розрахунку, суд вважає обґрунтованими, правомірними і такими, що підлягають задоволенню  позовні вимоги щодо стягнення з відповідача  - 180 тисяч гривень і позов задовольнив повністю.