flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

За розгляд справ Господарським судом Сумської області до бюджету надійшло майже 8 мільйонів гривень

06 лютого 2018, 10:16

У 2017 році судовий збір було сплачено за подання до Господарського суду Сумської області 1785 заяв та за видачу 193 документів. Фактично було сплачено за розгляд справ 7,8 млн. грн. З них 6,4 млн. грн. було сплачено за подання позовних заяв майнового характеру.  За видачу судом документів  було сплачено 9 тис. 685 грн.

Присуджено до стягнення судового збору за рішенням суду в Державний бюджет  - 170, 5 тис.гривен.

Справи у яких ухвалено судове рішення щодо стягнення судового збору на користь держави передаються до архіву суду тільки після долучення до матеріалів справи документів про зарахування відповідних сум до спеціального фонду державного бюджету або про неможливість виконання судового рішення в цій частині. Суддя в провадженні якого перебувала дана справа направляє лист-запит про надання такої інформації.

 Господарський суд врахував  особливості звільнення від сплати судового збору позивачів, аби не перешкодити їхньому доступу до правосуддя. Так в минулому році такою можливістю скористалось 403 особи на суму 1,2 млн. грн.

 Як правило це стосувалось питань майнового характеру та соціального забезпечення.

 Як повідомляє голова Суду Сумської області Олена Резніченко, судова влада та правосуддя в Україні функціонують на засадах верховенства права відповідно до європейських стандартів і забезпечують право кожного на справедливий суд.