flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Через суд ТОВ «Сумитеплоенерго» змусило ТОВ «СДК» заплатити за спожиті послуги

03 січня 2018, 17:03

Позивач - Товариство з обмеженою відповідальністю «Сумитеплоенерго» -  звернувся до Господарського суду Сумської області із заявою про стягнення із відповідача -  приватної фірми “СДК”- на свою користь 8674,73 грн., з яких: 7205,29 грн. заборгованості за спожиті в період з жовтня 2016 року по квітень 2017 року послуги з централізованого опалення та постачання гарячої води відповідно до договору про надання послуг з централізованого опалення № 511-Т від 01.10.2006 року, 840,01 грн. пені, 141,24 грн. – 3 % річних, 488,19 грн. інфляційних збитків.

Копія ухвали про порушення провадження у справі була надіслана судом відповідачеві за адресою, зазначеною позивачем у позовній заяві, але повернута відділенням поштового зв’язку на адресу суду у зв’язку із закінченням терміну зберігання.

На судове засідання відповідач не з’явився. Проте у випадку нез’явлення для участі у засіданні Господарського суду однієї із сторін, справа може бути розглянута без її участі, якщо неявка таких представників не перешкоджає вирішенню спору.

Суд визнав, що нез’явлення представника відповідача в судове засідання не перешкоджає розгляду справи та вирішенню спору за наявними у справі матеріалами.

Розглянувши матеріали справи, заслухавши пояснення представника позивача, всебічно і повно з’ясувавши фактичні обставини, на яких ґрунтується позов, Господарський суд вирішив: позов задовольнити, стягнути з приватної фірми “СДК” на користь Товариства з обмеженою відповідальністю “Сумитеплоенерго” заборгованість за надані послуги з централізованого опалення та постачання гарячої води у повному обсязі, врахувавши інфляційні втрати, витрати по сплаті судового збору та пеню.

Судове рішення не оскаржувалось в апеляційному порядку, а тому набрало законної сили.