flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Cуддя Олександр Коваленко повідомляє про втручання в його діяльність як судді

16 листопада 2017, 17:06

Суддя господарського суду Сумської області Олександр Коваленко звернувся до Вищої ради правосуддя та Генеральної прокуратури України із повідомленням про  втручання в його діяльність як судді, щодо здійснення ним правосуддя.

Інформація про це звернення надійшла до господарського суду Сумської області від захисника Павла Кравченка.

Подання цього повідомлення є обов’язковим для судді при наявності таких фактів.

Зокрема, в повідомленні зазначається, що таким фактом є вказівка в клопотанні керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького, де він наполягає, що справа №920/514/16 має бути вирішена на користь Бритова О.Б. та ТОВ «Сервіс-Маркет». Це зазначено в клопотанні до Вищої ради правосуддя про тимчасове відсторонення судді Олександра Коваленка від здійсненні правосуддя: «Крім того, Коваленко О.В., перебуваючи на займаних посадах матиме доступ до оригіналів матеріалів господарської справи, розгляд якої ще триває (№920/514/16), та зможе впливати на суддів та спонукати їх до ухвалення рішення не на користь Бритова О.Б. та ТОВ «Сервіс- Маркет».

Раніше повідомлялось про те, що 5 листопада поточного року Олександр Коваленко  особисто подав заяву про добровільне складання повноважень як  голови суду, яка була задоволена зборами суддів.  Також ним було подано заяву про самовідвід у справі №920/514/16.  А під час розгляду цього питання Вищою радою правосуддя не заперечував проти його відсторонення на період розслідування аби уникнути будь-яких звинувачень у перешкоджанні проведення такого розслідування.

Текст