flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Реформа законодавства про банкрутство: формування належної практики арбітражних керуючих

10 серпня 2016, 11:46

«Для формування належної практики арбітражних керуючих, розуміння процедур та інститутів банкрутства важливими є спільні заходи для суддів, арбітражних керуючих, господарників».
На цьому наголосив голова господарського суду Сумської області Олександр Коваленко на відкритті круглого столу «Реформа законодавства про банкрутство: формування належної практики арбітражних керуючих».

У круглому столі, організованому Центром комерційного права спільно з Міністерством юстиції України,  Головним територіальним управлінням юстиції у Сумській області  та Комітетом з конкурсного права Асоціації правників України, взяли участь голова суду Олександр Коваленко та суддя Лариса Костенко.

Спікерами заходу виступили директор Центру комерційного права Валентина Данішевська, директор Департаменту з питань судової роботи та банкрутства Міністерства юстиції України Юрій Моїсеєв, начальник Головного територіального управління юстиції у Сумській області Ірина Свистун, юридичний радник Центру комерційного права, член Дисциплінарної комісії арбітражних керуючих, заступник голови Комітету з конкурсного права Асоціації правників України Ігор Ніколаєв.

Тематикою спілкування стало наступне коло питань:

  • Закон про банкрутство: ідеологія реформи.
  • Деякі практичні аспекти та проблемні питання застосування законодавства про банкрутство при реалізації майна боржника (розгляд практичних прикладів та обговорення);
  • Порядок продажу заставного майна: проблемні питання та практичні поради;
  • Продаж майна банкрута на аукціоні;
  • Продаж майна у процедурі банкрутства шляхом заміщення активів;
  • Законодавчі ініціативи щодо удосконалення системи банкрутства;
  • Пошук ефективної моделі регулювання професійної діяльності арбітражних керуючих.