flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Навчальний судовий процес

08 грудня 2015, 14:28

Господарський суд Сумської області створює умови для поширення та популяризації правничих знань. На пропозицію Сумської обласної молодіжної громадської організації «Європейський вимір» суд долучився до організації навчального судового засідання.

Засідання буде проведено між студентами Сумського національного аграрного університету та Харківського національного університету внутрішніх справ.

Вже сьогодні студенти отримали фабулу реальної розглянутої судом справи та завдання підготувати всі необхідні для проведення судового засідання документи. За тиждень команди студентів візьмуть участь у засіданні відстоюючи правові позиції одного з учасників спору.

Оцінюватиметься якість складання документів, правильність та доречність застосуванням джерел права, рівень підготовки до судового засідання. За цими критеріями команди оцінюватиме журі у складі професійного судді, юриста-науковця та представника юридичної громадськості.

Готуючись до заходу студенти відвідали судові засідання та вивчили архівні судові справи.

Підготовка передбачає консультування з проблемних питань, вивчення рекомендованих джерел права, роботу з Єдиним державним реєстром судових рішень, Єдиним державним реєстром юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців іншими електронними ресурсами

Студенти – учасники навчального процесу виявили високий рівень юридичних знань, працювали мобільно та злагоджено. Працівники суду надали практичні поради щодо правильного оформлення документів та ефективної участі в судовому процесі.

Навчальні процеси є поширеною формою практичної підготовки фахівців права у багатьох країнах.  Вони забезпечують ефективне засвоєння навиків правничого письма, формування та обґрунтування правової позиції, професійної поведінки в залі суду.

Представники студентства, чиї позиції в навчальному судовому процесі виглядатимуть найбільш переконливо отримають відзнаки господарського суду Сумської області.


вивчаючи судові справи