flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Оцінювання роботи суддів: пошук ефективної моделі

10 листопада 2015, 10:35

Круглий стіл "Незалежне оцінювання роботи суддів громадськими організаціями: формування спільного бачення" відбувся 09 листопада 2015 року у Сумському національному аграрному університеті.

Від господарського суду Сумської області у заході взяли участь суддя Юлія Джепа та заступник керівника апарату Олександр Лебедь.
Судді, адвокати, науковці та громадські діячі обговорювали питання впровадження езалежного оцінювання роботи судді громадськими об'єднаннями в судових засіданнях передбаченого ст. 88 Закону України «Про судоустрій і статус суддів».
Учасникам було запропоновано висловитись щодо одного з проектів анкети та методики оцінки.


Юлія Джепа звернула увагу, що анкета містить чималу кількість процесуальних нюансів оцінити які не можливо без грунтовної спеціальної підготовки. Отже, необхідно, або спростити питання анкети, або розділити її за рівнем піготовки інтерюера. 

Олександр Лебедь зазаначив, що для аналізу змісту анкети потрібно знати які правові наслідки вона породжує. Для встановлення фактів порушень законом передбачено інститут скарги на дії суддів. Запропонована ж анкета може допомогти встановити лиши тенеденції того чи додстатньо професійно та переконливо виглядав процес здійснення правосуддя. Реальне занчення оцінювання може набути за наявності достатньо великої кількості анкет на кожного суддю.