flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Виставка картин "Фарби війни" митця, сумчанина, військовослужбовця ЗСУ Євгена Олійника експонується в суді

09 серпня 2023, 16:35
В суді експонується виставка картин "Фарби війни" митця Євгена Олійника.
Сумчанин, військовослужбовець ЗСУ Євген Олійник, з перших днів війни пішов добровольцем в територіальну оборону нашого міста, а потім вступив до лав збройних сил України та воював на Бахмутському напрямку, наразі він захищає кордони рідної Сумщини.
Саме на війні Євген знайшов для себе заняття, яке надихає та дає сили йти вперед до Перемоги. На передовій відкрився його талант художника - портретиста. Поштовхом для цього було величезне бажання підтримати бойовий дух своїх побратимів. І саме в тих надскладних умовах була створена його перша картина на якій зображено онуку одного із військовослужбовців, дівчину на ім’я Єва. Далі він почав малювати портрети дружин, рідних людей побратимів, а також своїх рідних.
Зараз Євген малює патріотичні картини та продає їх, всі виручені кошти віддає на ремонт бойових автомобілів підрозділу в якому служить.
Імпасто - техніка живопису в якій застосовується густе, соковите накладення фарб на окрему область або усе полотно картини. При застосуванні такої техніки, фарба лягає достатньо густо, так, що стають помітними сліди від пензля. Часто фарби можуть бути змішані прямо на полотні. Після висихання, картини в стилі імпасто відрізняються чітко вираженою текстурою, фарби ніби виходять з полотна.