flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Міжнародний день прав людини

09 грудня 2022, 12:50

Право кожного на життя, свободу та особисту недоторканність, право жити без війни, заборона катувань та жорстокого поводження – тепер, як ніколи, ці права перебувають під значним тиском. У цей важкий час потрібно відстоювати й дотримуватися унікальної системи цінностей, яка була створена упродовж останніх 70 років.

Завтра, 10 грудня, у світі відзначають Міжнародний день прав людини. Започаткувала його Генеральна Асамблея ООН 1950 року на честь прийняття Декларації прав людини. В цей день проводиться пленарне засідання ООН і всесвітня організація відзначає тих, хто зробив вагомий внесок у захист людських прав і свобод, а Норвезький Нобелівський комітет в Осло вручає 10 грудня Нобелівську нагороду миру.

У цьому році Нобелівську премію миру 2022 року серед ще двох лауреатів присуджено українській правозахисній організації «Центр громадянських свобод». Це перша Нобелівська премія в історії незалежної України.

Олександра Матвійчук, голова Центру громадянських свобод про Нобелівську премію і трибунал для Путіна у програмі Суспільне новини https://youtu.be/-VOFTtijxf0?t=2