flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбулось навчання з питань пожежної безпеки

04 лютого 2022, 17:58

ьогодні в Господарському суді Сумської області відбулось навчання з питань пожежної безпеки. Такі навчання проводяться щороку перед зарядкою вогнегасників, які знаходяться на балансі суду. Сьогодні ці навчання для співробітників суду проводили в.о. керівника апарату суду Олександр Лебедь разом із відповідальним по пожежній безпеці, старшим інспектором відділу закупівель та управління майном Господарського суду Сумської області Сергієм Хелемелею та співробітниками Територіального управління Служби Судової охорони в Сумській області.

Наразі на балансі суду знаходяться  два типу вогнегасників: порошкові та вуглекислотні. Під час навчання Сергій Хелемеля, демонструючи співробітникам суду їх роботу, відзначив, що при їх використанні саме головне - це правильно тримати і обрати вірну дистанцію при тушінні пожежі. Не можна триматися за розтруб вуглекислотного вогнегасника голими руками, оскільки суміш при виході охолоджується до -70.  Під час безпосереднього користування вогнегасником – краще затримати дихання на кілька хвилин.

Водночас заступник керівника Територіального управління Служби судової охорони в Сумській області Андрій Івашина, коментуючи важливість цих навчань підкреслив, що співробітники Служби працюють над тим, щоб перебуваючи в будівлі суду, кожна людина – суддя, працівник апарату суду, учасник судового процесу або звичайний відвідувач відчували себе в повній безпеці.  Для цього судові охоронці постійно проходять  планові навчання із залученням місцевих правоохоронців та рятувальників із служби з надзвичайних ситуацій для оперативного реагування у разі будь-якої екстремальної ситуації.

Своєчасне використання вогнегасника допоможе не допустити розповсюдження полум’я, мінімізувавши при цьому матеріальні збитки та зберігши здоров’я та життя людей.