flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

«Хозхімсервіс» відсудив у Сумського облавтодору 1, 2 млн грн боргу за договором субпідряду

01 лютого 2022, 10:57

До суду із позовом звернулось  Товариство з обмеженою відповідальністю «Хозхімсервіс» до відповідача Дочірнього підприємства «Сумський облавтодор» Відкритого акціонерного товариства «Державна акціонерна компанія «Автомобільні дороги України»   про стягнення 1, 2  млн грн боргу та штрафних санкцій. Позивач обґрунтовує позовні вимоги тим, що між сторонами було укладено договір про виконання робіт (субпідряду).

Судом встановлено, що сторони уклали договір: позивач взяв на себе зобов’язання виконати роботи з експлуатаційного утримання автомобільних доріг загального користування державного значення, а відповідач зобов’язувався прийняти та оплатити такі роботи.

Позивач мотивував свої вимоги тим, що в повному обсязі виконав взяті на себе зобов’язання по договору, що підтверджується підписаними належним чином довідками про вартість виконаних будівельних робіт та актами приймання виконаних робіт та не заперечується відповідачем у відзиві на позов. У той же час, відповідач розрахувався з позивачем не в повному обсязі і станом на 05.11.2021 заборгованість відповідача  по договору складала один мiльйон п`ятдесят шiсть тисяч чотириста гривень.

Письмовими матеріалами справи підтверджується факт неналежного виконання зобов’язань по договору з боку позивача, тому суд  прийшов до висновку про обґрунтованість вимог та задовольнив позовні вимоги повністю.