flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До різдвяних свят хол Господарського суду Сумської області прикрашає святкова експозиція

17 грудня 2021, 12:04

У суді відкрилась святкова експозиція із дивовижних картин сумської художниці Ані Черненко "Янголи над містом" і виробів декоративно - ужиткового мистецтва, які представили народні майстрині Светлана Огнєва, керівниця гуртка – методист, зразкового творчого об'єднання «Флористичні барви» й Ірина Дмитренко, майстриня  з лялькарства, ткацтва та вишивки. Обидві майстрині входять до Національної спілки майстрів народного мистецтва України, Сумського обласного осередку.

 

Серед предметів побуту на виставці представлені: дідух, заввишки 1,67 м, створений Світланою Огнєвою, який уособлює лад та символізує єдність з нашими пращурами, солом'яний павук, янголи, віночок, писанки, прикраси на ялинку з соломи, новорічні-різдвяні яйця, якими наші прабабусі прикрашали свої хати увесь рік, оскільки вони уособлюють життя; ляльки - мотанки - символ мудрості й берегині роду. Кожен предмет, створений руками майстринь випромінює відчуття чарівності, особливу, святкову атмосферу та затишок. Етнічні мотиви в поєднанні із картинами художниці Ані Черненко перегукуються і, по суті, говорять про одне і теж саме - мир, єдність, доброту, щирість, культуру, правду та гармонію.

Відкриваючи свято, голова Господарського суду Сумської області Євгенія Жерьобкіна зазначила, що правова культура, правосвідомість починається із культури в побуті, з поваги до традицій в країні, в якій живе людина, бо все це формує у неї цінності, мораль та етику.

Вітаючи колег із професійним святом, голова суду наголосила, що за умов карантину, дефіциту фінансових ресурсів  суд не припиняв своєї роботи, а стояв на захисті прав та свобод людини, громадян, суб’єктів господарювання та держави. Колектив Господарського суду Сумської області - це колектив працівників, об’єднаних спільною метою,  які люблять свою справу, роблять її сумлінно і професійно. В цей день начальник відділу управління персоналом Валентина Дегтяренко зачитала Накази голови суду про нагородження та заохочення співробітників суду.

Господарський суд Сумської області привітала директорка Сумського фахового коледжу мистецтв та культури ім Д.С. Бортнянського Надія Грінь і разом з вихованцями навчального закладу подарували усім працівникам суду та гостям музичні новорічно-різдвяні  колядки із побажаннями здоров’я та добробуту.

Новорічно-різдвяна  експозиція буде розміщена в суді до завершення свят, до 19 січня. Відвідувачі суду матимуть можливість доторкнутися до чарівних  атрибутів і поринути в атмосферу казкової арт-терапії.