flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Обов’язкова реєстрація в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі (ЄСІТС)

05 жовтня 2021, 12:32

У зв’язку з тим, що з 5 жовтня 2021 року набирає чинності Положення про порядок функціонування окремих підсистем (модулів) Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи (ЄСІТС) повідомляємо про необхідність обов’язкової реєстрації.

Положення передбачає функціонування перших трьох підсистем ЄСІТС – «Електронний суд», «Електронний кабінет» та системи відеоконференцзв’язку.

З початком функціонування підсистем, відповідно до вимог пункту 6 статті 6 Господарського процесуального кодексу України, адвокати, нотаріуси, приватні виконавці, арбітражні керуючі, судові експерти, державні органи, органи місцевого самоврядування, суб’єкти господарювання державного та комунального секторів економіки  реєструють свої офіційні електронні адреси в ЄСІТС в обов’язковому порядку.

Звертаємо увагу про необхідність забезпечення виконання вищезазначених вимог процесуального законодавства щодо здійснення обов’язкової реєстрації офіційної електронної адреси в ЄСІТС за веб-посиланням: https://id.court.gov.ua/.

Реєстрація в Електронному кабінеті (https://id.court.gov.ua/) здійснюється виключно з використанням кваліфікованого електронного підпису (КЕП).

Інші особи реєструють свої офіційні електронні адреси в ЄСІТС у добровільному порядку.

Просимо врахувати вказану інформацію задля економії часу та можливості користування новими та сучасними перевагами Електронного суду.

Реєстрація в ЄСІТС не позбавляє права на подання документів до суду в паперовій формі.