flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До відома учасників судових проваджень!

05 жовтня 2021, 11:40

 У зв’язку з набиранням чинності Положення про порядок функціонування окремих підсистем (модулів) Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи (ЄСІТС) з 5 жовтня 2021 змінюється порядок подання апеляційних та касаційних скарг:

  • відповідно до статті 257 Господарського процесуального кодексу апеляційна скарга подається безпосередньо до суду апеляційної інстанції;
  • відповідно до статті 289 Господарського процесуального кодексу касаційна скарга подається безпосередньо до суду касаційної інстанції.

З метою уникнення порушення процесуальних строків на апеляційне та касаційне оскарження повідомляємо, що відповідні скарги можна подати після реєстрації в електронному кабінеті (https://id.court.gov.ua/) у підсистемі «Електронний суд», або в паперовому вигляді:

  • апеляційні скарги подаються до Північного апеляційного господарського суду (вул. Шолуденка, 1, літера А, м. Київ, 04116);
  • касаційні скарги подаються до Касаційного господарського суду у складі Верховного суду (вул. Копиленка, 6, м. Київ, 01016).