flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

В суді відбулась робоча нарада працівників апарату щодо обговорення нових вимог і стандартів ДСТУ

17 вересня 2021, 14:48
Cьогодні у Господарському суді Сумської області відбулась робоча нарада працівників апарату щодо обговорення нових вимог і стандартів ДСТУ. Адже, з з 1 вересня 2021 року набрав чинності національний стандарт ДСТУ 4163:2020 «Державна уніфікована система документації. Уніфікована система організаційно-розпорядчої документації. Вимоги до оформлення документів». Вимоги цієї системи, стандартів поширюється на всі підприємства: на державні органи, ОМС, установи, підприємства, організації та на інших юридичних осіб, незалежно від їхнього функціонально- цільового призначення, рівня і масштабу діяльності та форми власності.
Новації торкнулися реквізитів документа, їхнього місця розташування, вигляду бланків юрособи, проставлення підписів, резолюцій, грифів затвердження, процедури засвідчення копій тощо.
Провів нараду в.о. керівника апарату суду Олександр Лебедь, який наглядно у форматі презентації показав приклади змін, які стосуються судового документообігу.
 
Переглянути презентацію можна тут:/userfiles/media/new_folder_for_uploads/sud5021/DSTU.pdf
 
Начальник відділу аналітичної роботи та аналізу застосування судової практики суду Галина Коротун представила учасникам занять новели в сучасному законодавстві. Звернула увагу на документи,які набрали чинності до 15.09.2021.
На нараді також обговорили питання, що стосуються впровадження Електронного суду і, зокрема, рішення ВРП про порядок функціонування окремих підсистем ЄСІТС.