flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд стягнув із великописарівського підприємства 110 тис. грн штрафу за незаконну вирубку лісу

08 вересня 2021, 12:08
До суду із позов звернулась Державна екологічна інспекція у Сумській області до відповідача - підприємства “Великописарівський агролісгосп” про стягнення 110, 4 тис. грн шкоди, яка була завдана внаслідок порушення вимог природоохоронного законодавства. Судом встановлено, що під час перевірки екологи виявили, що на землях лісового фонду ДП «Великописарівський агролісгосп» було зрубані дерева без необхідної виписки лісорубного квитка на ці всі дерева. Сума збитків становить 110,4 тис. грн.
Стаття 1 Лісового кодексу України передбачає, що усі ліси на території України, незалежно від того, на землях яких категорій за основним цільовим призначенням вони зростають, та незалежно від права власності на них, становлять лісовий фонд України і перебувають під охороною держави.
Стаття 7 Лісового кодексу України передбачає, що ліси, які знаходяться в межах території України, є об'єктами права власності Українського народу.
Стаття 107 Лісового кодексу України передбачає, що підприємства, установи, організації й громадяни зобов'язані відшкодувати шкоду, заподіяну ними лісу внаслідок порушення лісового законодавства, у розмірах і порядку, визначених законодавством України.
Розглянувши матеріали справи, суд задовольнив позовні вимоги Державної екологічної інспекції у Сумській області.
 
На зображенні може бути: дерево та природа