flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ТОВ «Енера Суми» відсудила у КП «Міськводоканал» Роменської міської ради майже півмільйона гривень

20 липня 2021, 15:31

До суду із позовом звернулось ТОВ  «Енера Суми» до  Комунального підприємства «Міськводоканал» Роменської міської ради, про стягнення 459 тис. грн. Позовні вимоги обґрунтовані неналежним виконанням відповідачем укладеного між сторонами договору про постачання електричної енергії споживачу.

Позивач обґрунтовує позовні вимоги тим, що ним відповідачу було поставлено електричну енергію, відповідачем електричну енергію було прийнято, однак за неї не сплачено, що і стало причиною звернення до суду. Вказані обставини визнаються сторонами в заявах по суті та підтверджені позивачем належними та допустимими доказами.

Згідно з ст. 526, ст. 530 ЦК України та ст. 193 ГК України зобов'язання повинні виконуватись належним чином відповідно до умов договору та вимог цього кодексу, інших актів цивільного законодавства, а за відсутності таких умов та вимог - відповідно до звичаїв ділового обороту та інших вимог, що звичайно ставляться. Якщо у зобов'язанні встановлений строк його виконання, то воно підлягає виконанню у цей строк.

Суд вирішив позовні вимоги ТОВ  «Енера Суми» до КП «Міськводоканал» Роменської міської ради про стягнення 445тис. грн  задовольнити.  Повне судове рішення складено та підписано 19.07.2021.