flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До 30-річчя створення суду розміщено музейну експозицію про історію господарського суду Сумської області

27 травня 2021, 17:25

В цьому році господарські суди України відзначають 30-річчя створення. З цієї нагоди заплановано окремі заходи та урочистості.

Одним із таких заходів – є відкриття музейної експозиції створення та становлення господарського суду Сумської області. До експозиції входять історичні документи, протоколи та рішення арбітражів, нагороди, інформація про голів суду, які вже не працють в суді тощо.

Історія господарського суду Сумської області бере початок з 4 червня1991 року коли було прийнято Закон «Про арбітражний суд».

Фундаментом для створення арбітражних (пізніше - господарських) судів було функціонування облдержарбітражів при виконавчих комітетах обласних рад депутатів.

Нині суд відіграє важливу роль в соціально-економічному житті Сумської області. Щороку судді розглядаюєть близько двох тисяч справ, серед яких й ті, що стосуються містоутворюючих підприємств Сумщини, обсяг деяких з них налічує понад 100 томів. Господарським судом Сумської області присуджується до стягнення сотні тисяч мільйонів гривень. Так, вже протягом 2021 року було присуджено до стягнення 2,5 мільярди гривень.