flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

В холі суду відкрилась художня експозиція Заслуженого художника України Олександра Чередниченка

18 травня 2021, 15:55

Сьогодні в Господарському суді Сумської області відкрилась виставка Заслуженого художника України Олександра Чередниченка «Квітучий травень». Картини  Олександра Чередниченка вражають своєю яскравістю, гармонією, оптимізмом. Один із секретів художника в тому, що він ніколи не використовує чорної фарби. У своїй творчості Олександр Миколайович органічно поєднує романтичне сприйняття реалій із властивим монументальному живопису філософсько-епічним розумінням дійсності. Сам автор на відкритті виставки розповів, що таємничий інгредієнт популярності його полотен – це його щирість із глядачами художніх експозицій, а ще — вміння щодня святкувати життя.

На відкритті виставки голова Господарського суду Сумської області Євгенія Жерьобкіна зазначила: «Суд відіграє не лише ключову роль в здійсненні правосуддя в господарському судочинстві, а ще підтримує одвічні традиції мистецтва і гарного смаку. Суд працює на вістрі конфліктів, а мистецтво навпаки – здатне об'єднувати та надихати».

Завідувачка відділом декоративного мистецтва Сумського обласного художнього музею ім. Никанора Онацького, Ірина Яніна поділилась своїми враженнями, що полотна художника наближені до стилю експресіонізму, густими та інтенсивними  мазками фарб, емоційною виразністю, характерністю, експресією кольору, особливим та оригінальним стилем художника. Полотна майстра випромінюють бадьорість, радість, гармонію, піднесений стан душі.

Виставка Заслуженого художника України Олександра Чередниченка буде розміщення в приміщенні Господарського суду Сумської області до кінця травня.