flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Товариство відсудило 155 тис. грн боргу за оренду сільгосптехніки

27 квітня 2021, 15:24

До суду із позовом звернулось ТОВ «Ерідон Тех» до відповідача -  Фермерського господарства «Поділля-Інвест» про стягнення 155 тис. грн за оренду сільськогосподарської техніки, пеню та інфляційні витрати за неналежне виконання відповідачем своїх зобов’язань.

Розглянувши подані документи, судом встановлено, що відповідач прийняв від позивача в тимчасове платне володіння та користування сільськогосподарську техніку: Жатка ZIEGLER CHAMPION 870. Втім відповідач свої зобов’язання зі сплати орендної плати за експлуатацію техніки не виконав, чим порушив умови договору.

Відповідно до статей 526, 629 Цивільного кодексу України, пункту 1 статті 193 Господарського кодексу України, зобов’язання повинні виконуватись належним чином відповідно до умов договору та вимог кодексу, інших актів цивільного законодавства, а за відсутності таких умов та вимог – відповідно до звичаїв ділового обороту або інших вимог, що звичайно ставляться, одностороння відмова від зобов’язання не допускається; договір є обов’язковим для виконання сторонами.

Враховуючи невиконання відповідачем обов’язки за договором, позовні вимоги заявника, судом визнаються як правомірними, обґрунтованими, й такими, що підлягають задоволенню.