flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

На користь АТ «Сумиобленерго» вирішено спір про стягнення 127 тис. грн з із КП «Сумитеплоенергоцентраль»

04 лютого 2021, 15:01

До суду звернулось АТ «Сумиобленерго» до відповідача КП «Сумитеплоенергоцентраль» Сумської міської ради  про стягнення 127,8 тис. грн вартості необлікованої електричної енергії, а також судові витрати.

Як вбачається з матеріалів справи, під час проведення представниками оператора системи перевірки електроустановки житлового будинку за адресою: м. Суми, вул. Прокоф'єва, 36, було виявлено 5 фактів самовільних підключень до електричної мережі, що не є власністю оператора системи струмоприймачів освітлення місць загального користування, поза розрахунковим приладом обліку електричної енергії. За результатами перевірки було складено акт про вчинене правопорушення та оформлено всі дані, необхідні для визначення вартості спожитої та  необлікованої електричної енергії внаслідок порушення ПРРЕЕ. Крім того, представниками позивача проведено фотофіксацію виявлених порушень, а також вилучено зразки дротів, якими були здійснені самовільні підключення.

Суд, перевіривши правильність розрахунку обсягу та вартості необлікованої електричної енергії, встановив, що розрахунок здійснено у відповідності до умов ПРРЕЕ. Позивач надав усі необхідні докази на підтвердження позовних вимог, зокрема: факту порушення з боку відповідача, правомірності дій позивача щодо його фіксації, документального оформлення та здійснення відповідних нарахувань.

Суд задовольнив позов у повному обсязі.